KÜLTÜREL VE SANATSAL FAALİYETLER

Üniversitemiz, öğrencilerinin sanatsal yönden var olan yeteneklerini ortaya çıkartmak ve öğrencilerin yeteneklerinin farkına varmasını sağlamak amacıyla halkoyunları, bağlama, tiyatro, spor, resim, ebru sanatı ve Osmanlıca gibi çeşitli alanlarda kurslar veriyor.

TİYATRO

Üniversitemiz, kendi öğrencilerinin hazırladığı birçok oyuna sahne imkânı sunarken bu oyunların yanı sıra Devlet Tiyatroları’na da sahnelerini açıyor. Her yıl birçok oyun Devlet Tiyatroları tarafından Üniversitemizde sergileniyor.

KONSER

ADYÜ, alanında ün yapmış sanatçılara sahnelerini açarken bunun yanında Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin ve yerel sanatçıların düzenlediği konserlere de ev sahipliği yapıyor.

SPORTİF ETKİNLİKLER

Öğrencilerinin ve personelinin sosyal yaşamına büyük önem veren Üniversitemizde stadyum, kapalı spor salonu, fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı futbol sahaları gibi pek çok sosyal ve sportif tesis bulunuyor.

Öğrenci ve Üniversite personellerinin yanı sıra Adıyaman halkı da Üniversiteye ait bu hizmetten yararlanabiliyor. Öğrencilerini sosyal, kültürel ve sportif açıdan desteklemeyi amaçlayan Adıyaman Üniversitesi, 30 bin metrekarelik sosyal alanını en verimli şekilde kullanmayı hedefliyor.